Παστίτσιο με κιμά, πράσο και χυλοπίτες

5/5 (80 ψήφοι)

Ένα διαφορετικό παστίτσιο που θα αγαπήσουν όλοι στο σπίτι.

ΜΕΡΙΔΕΣ 5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

500 γρ. χυλοπίτες, μακριές

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

500 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο

400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

250 γρ. ντομάτα κονκασέ

230 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

3 αυγά, medium

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις χυλοπίτες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
2
Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και τον σοτάρουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
3
Κατόπιν, προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
4
Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το πράσο και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
5
Ύστερα, σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και αφήνουμε στην άκρη.
6
Αμέσως μετά, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25Χ25εκ., απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τις χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με τη μιση ποσότητα τυριού και ρίχνουμε τον κιμά και το πράσο.
7
Έπειτα, αδειάζουμε από πάνω ομοιόμορφα το υπόλοιπο τυρί, τις υπόλοιπες χυλοπίτες και καλύπτουμε με το μείγμα με το γιαούρτι.
8
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε σε κομμάτια το παστίτσιο και σερβίρουμε.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    530kcal
    27%
  • ΛΙΠΟΣ
    18.5g
    26%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    9.2g
    46%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    49.6g
    99%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    40.6g
    16%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    9.5g
    11%
  • ΑΛΑΤΙ
    0.5g
    8.333%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    3g
    13%
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Δε βράζουμε πολύ τις χυλοπίτες, διότι θα ψηθούν και στο φούρνο.