Croque madame με καπνιστό σολομό

0/5 (0 ψήφοι)

Γρήγορο, εύκολο και φυσικά εντυπωσιακό πρωινό από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Croque madame με καπνιστό σολομό που θα σας κρατήσει όλη την ημέρα αφού είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ 3
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ

70 γρ. βούτυρο 

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ μουστάρδα

600 ml γάλα πλήρες, ελαφρώς ζεσταμένο

150 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο 

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για το croque madame 

6 φέτες ψωμί 

250 γρ. καπνιστό σολομό

60 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

3 medium αυγά 

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1
Για την μπεσαμέλ: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε το αλεύρι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
2
Προσθέτουμε το γάλα σε 4-5 δόσεις, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, για να μην δημιουργηθούν σβόλοι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να δημιουργήσουμε μια βελούδινη κρέμα.
3
Αλείφουμε όλες τις φέτες ψωμιού με τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό σε 3 φέτες. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες 3 φέτες, με τη μεριά της μπεσαμέλ να ακουμπάει τον σολομό.
4
Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στο χαμηλό, έτσι ώστε να γκραντιναριστεί το τυρί.
6
Σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι, απλώνουμε ομοιόμορφα λίγο ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα ένα αυγό, ανοίγουμε τη φωτιά μέτρια προς χαμηλά και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.
7
Καλύπτουμε κάθε σάντουιτς με ένα τηγανητό αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    385kcal
    19%
  • ΛΙΠΟΣ
    20.5g
    29%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    10.8g
    54%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    23.2g
    46%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    27g
    10%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    7g
    8%
  • ΑΛΑΤΙ
    2g
    33.333%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    2.6g
    11%
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα για να μη διακόψουμε το βρασμό στην κατσαρόλα. 2. Αν η τεχνική που σας περιγράφω για το αυγό σας δυσκολεύει, προσθέστε λίγο βούτυρο επιπλέον και με ένα κουταλάκι περιχύνετε το συνεχώς πάνω από τον κρόκο.