Τυροκροκέτες με κασέρι

5/5 (78 ψήφοι)
ΜΕΡΙΔΕΣ 15
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

150 γρ. gouda, τριμμένο

75 γρ. φέτα, τριμμένη

50 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

25 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 αυγό, medium

Πιπέρι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το πανάρισμα:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. καλαμποκάλευρο

100 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά

2 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

1
Για τις τυροκροκέτες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις τυροκροκέτες και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
2
Παίρνουμε λίγο μείγμα στο χέρι μας, και αφού το ζυγίσουμε στα 35 γραμμάρια το πλάθουμε σε σχήμα σφαίρας. Το τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφού τελειώσουμε τη διαδικασία τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
3
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά πολύ καλά. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο με τα ψίχουλα του ψωμιού ή τη φρυγανιά.
4
Βγάζουμε τις κροκέτες από το ψυγείο και τις περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει το περιττό. Στη συνέχεια βουτάμε στο αυγό. Τέλος, βουτάμε στο μείγμα του καλαμποκάλευρου, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις υπόλοιπες.
5
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο. Πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τις κροκέτες.
6
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε σε ένα μπολ ή ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αρκετό απορροφητικό χαρτί.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    276kcal
    14%
  • ΛΙΠΟΣ
    11.8g
    17%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    4g
    20%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    9.3g
    19%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    33.6g
    13%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    1.5g
    2%
  • ΑΛΑΤΙ
    0.3g
    5.000%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    2g
    8%
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Σε τέτοιου είδους κροκέτες χρησιμοποιούμε πάντα ένα μαλακό και ένα ημίσκληρο κίτρινο τυρί μαζί με ένα τυρί άλμης για την ένταση. Βάσει αυτού του σκεπτικού μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.