Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

VG
V
GF
DF
5/5 (63 ψήφοι)

Νοστιμιά και παράδοση συνδυάζονται με τον πιο μαγικό και γευστικό τρόπο! Γλυκό του κουταλιού με πορτοκάλι! Ένα γλυκό special για όλα τα γούστα, χωρίς γλουτένη και λακτόζη που θα σας ξετρελάνει!

ΜΕΡΙΔΕΣ 7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1ω 30λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

10 πορτοκάλια ή 1 κιλό πορτοκάλια

 

Για το σιρόπι

600 ml νερό

1 κιλό ζάχαρη, κρυσταλλική

Ξύσμα από τα πορτοκάλια

Χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

1
Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλα και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα. Τα τρίβουμε στο πιο ψηλό μέρος του τρίφτη, προσέχοντας να μην πάρουμε το άσπρο μέρος του πορτοκαλιού.
2
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 και με ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα. Τυλίγουμε την κάθε φλούδα σαν ρολό και μπίγουμε με μία οδοντογλυφίδα να την στερεώσουμε.
3
Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
4
Έπειτα, σουρώνουμε τις φλούδες και επαναλβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 με 3 φορές, μέχρι να ξεπικρίσουν.
5
Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το χυμό λεμονιού.
6
Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες και σιγοβράζουμε για 45 με 50 λεπτά.
7
Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    165kcal
    8%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    43.9g
    17%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    43.4g
    48%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    0.5g
    2%
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Αν είναι πολύ πικρά τα πορτοκάλια, επαναλμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το ξεπίκρισμα, άλλες 2 φορές.