Ιαπωνικά αφράτα pancakes

V
GF
5/5 (70 ψήφοι)

Αφράτα pancakes από την Ιαπωνία που θα εντυπωσιάσουν μικρούς & μεγάλους!

ΜΕΡΙΔΕΣ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 25λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

40 ml γάλα, πλήρες

20 ml ηλιέλαιο

6 ασπράδια αυγού

4 κρόκους αυγού

2 κ.γ. μηλόξυδο

Βούτυρο, για το τηγάνι

Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το γάλα, το μηλόξυδο, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια του.
2
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή μαρέγκα.
3
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
4
Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, δημιουργούμε στο κέντρο του τηγανιού στρογγυλά σχήματα ζύμης διαμέτρου περίπου 10 εκ. χρησιμοποιώντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
5
Στη συνέχεια, καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν για 4 λεπτά. Μετά τα 4 λεπτά, γυρνάμε τα pancakes από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, καπακώνουμε εκ νέου το τηγάνι και τα ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά.
6
Τέλος, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη και μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    68kcal
    3%
  • ΛΙΠΟΣ
    3.2g
    5%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    0.7g
    4%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    2.8g
    6%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    7.2g
    3%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    7g
    8%
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

1. Το μείγμα πρέπει να ψηθεί αμέσως, χωρίς να «ξεκουραστεί», για να παραμείνει αφράτο. 2. Ο χρόνος ψησίματος των pancakes εξαρτάται από την κουζίνα, μπορεί να χρειαστεί παραπάνω ή λιγότερα λεπτά, πάντα όμως σε χαμηλή θερμοκρασία.